Ιαπωνική τέχνη κηπουρικής στη Γιοκοχάμα: Για τους λάτρεις της κηπουρικής

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Ιαπωνική τέχνη κηπουρικής στη Γιοκοχάμα: Για τους λάτρεις της κηπουρικής

Η Γιοκοχάμα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και φημίζεται επίσης για τους εντυπωσιακούς κήπους της. Οι ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική και μυστικιστική εμπειρία. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε εκείνα τα ιδιαίτερα μέρη στη Γιοκοχάμα που προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους λάτρεις του κήπου, εστιάζοντας στην ιαπωνική τέχνη κήπου.

Οι ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα διαθέτουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό που συνδυάζει υπέροχα φυσικά στοιχεία και τεχνητά τοποθετημένα στοιχεία. Οι κήποι είναι μια αντανάκλαση της ιαπωνικής κουλτούρας και φιλοσοφίας. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ηρεμία σε μια ατμόσφαιρα όπου η γαλήνη και η γαλήνη αφθονούν, συνυφασμένες με την ομορφιά της φύσης.

Οι ιαπωνικοί κήποι είναι προσεκτικά διατεταγμένες συνθέσεις όπου διάφορα στοιχεία ενώνονται. Σε αυτούς τους κήπους, δημιουργείται μια ισορροπία μεταξύ φυσικών και τεχνητών στοιχείων. Στους κήπους χρησιμοποιούνται στοιχεία όπως ξύλινες γέφυρες, πέτρινα μονοπάτια, λιμνούλες, βότσαλα και εποχιακά λουλούδια.

 • Dry Gardens: Οι ξηροί κήποι είναι κήποι στους οποίους η άμμος, το χαλίκι ή τα βότσαλα είναι διατεταγμένα με επιδεξιότητα. Αν και δεν υπάρχει στοιχείο νερού σε αυτούς τους κήπους, χρησιμοποιούνται κυματιστά σχέδια για να αναπαραστήσουν την κίνηση και τους κυματισμούς της φύσης. Τέτοιοι κήποι έχουν συχνά πέτρες και μικροσκοπικά βουνά. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα σε μια πνευματική εμπειρία κάνοντας διαλογισμό σε ξηρούς κήπους.
 • Water Gardens: Οι υδάτινοι κήποι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ιαπωνικής τέχνης κήπου. Αυτοί οι κήποι περιέχουν πισίνες νερού, λιμνούλες και καταρράκτες. Το νερό είναι σύμβολο ειρήνης και ηρεμίας στον παραδοσιακό ιαπωνικό πολιτισμό. Οι υδάτινοι κήποι επιτρέπουν στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να ανακουφίσουν το άγχος.
 • Tea Gardens: Οι κήποι τσαγιού είναι κήποι ειδικά σχεδιασμένοι για τελετές πράσινου τσαγιού. Αυτοί οι κήποι διαθέτουν τσαγιέρες, ξύλινες γέφυρες και πέτρινα μονοπάτια. Οι κήποι τσαγιού προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον παραδοσιακό ιαπωνικό τρόπο ζωής. Εδώ μπορείτε να πιείτε τσάι σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα και να παρακολουθήσετε τις λεπτότητες της ιαπωνικής κουλτούρας πιο κοντά.

Υπάρχουν αρκετοί εκπληκτικοί ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα. Αυτοί οι κήποι είναι ιδιαίτερα μέρη που προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές απόψεις και αναμνήσεις. Εδώ είναι οι καλύτεροι ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα:

Κήπος Sankei-En

Το Sankei-En Garden είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιαπωνικούς κήπους στη Γιοκοχάμα. Αυτός ο κήπος προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στους επισκέπτες που θέλουν να ξεφύγουν από το χάος του Τόκιο. Το Sankei-En Garden έχει διάφορα στοιχεία, όπως λιμνούλες, πέτρινα μονοπάτια, παρτέρια και δασικές εκτάσεις. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του κήπου είναι ο Ναός Nakayama Daishō-in, ο οποίος παρουσιάζει αρχαίες κατασκευές που μεταφέρθηκαν από την Imperial Villa.

Κήπος Tsurugaoka Hachimangu

Ο κήπος Tsurugaoka Hachimangu είναι ένας από τους πιο διάσημους κήπους στη Yokohama και ένας από τους σημαντικότερους ναούς στην Ιαπωνία, ένας ιερός χώρος με το ναό Tsurugaoka Hachimangu. Αυτός ο κήπος διαθέτει παρτέρια και πολύχρωμες πισίνες με νερό που είναι προσεκτικά διατεταγμένες ανάλογα με την εποχή. Υπάρχουν επίσης παραδοσιακά τεϊοποτεία στον κήπο, όπου μπορείτε να απολαύσετε ιαπωνικές τελετές τσαγιού.

Πάρκο Mitsuike

Το Mitsuike Park είναι μια σύγχρονη αντανάκλαση της παραδοσιακής τέχνης του κήπου της Ιαπωνίας. Αυτό το πάρκο διαθέτει όμορφα τοπία με λιμνούλες, πέτρινα μονοπάτια, καταστρώματα παρατήρησης και πολύχρωμα παρτέρια. Το Mitsuike Park είναι ιδιαίτερα διάσημο για τις κερασιές του που ανθίζουν την άνοιξη. Διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πάρκο προσελκύουν επίσης την προσοχή των επισκεπτών.

Οι ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα είναι απαραίτητα μέρη για τους λάτρεις του κήπου με τη μοναδική ομορφιά και τη μυστικιστική τους ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός της φύσης και των ανθρωπογενών στοιχείων σε αυτούς τους κήπους δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία και γαλήνη. Εξερευνώντας τους ιαπωνικούς κήπους στη Γιοκοχάμα, μπορείτε να απολαύσετε την παραδοσιακή ιαπωνική κουλτούρα και φιλοσοφία και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Yokohama είναι ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, Τόκιο, και ως εκ τούτου προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και φεστιβάλ για ντόπιους και τουρίστες. Ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο της Γιοκοχάμα είναι οι υπέροχοι κήποι της. Αυτοί οι κήποι προσφέρουν ένα όμορφο μείγμα ιστορίας, φύσης και πολιτισμού, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα γαλήνιο περιβάλλον. Αυτό το άρθρο θα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για εκδηλώσεις και φεστιβάλ ιαπωνικού κήπου στη Γιοκοχάμα.

Κήπος Sankeien

Ένας από τους πιο διάσημους κήπους στη Γιοκοχάμα, ο Κήπος Sankeien είναι γνωστός για την ιστορική του δομή και την εντυπωσιακή ομορφιά του. Αυτός ο κήπος είναι διάσημος για τα παραδοσιακά ιαπωνικά σπίτια και τους ναούς του από τον 17ο αιώνα. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακό ιαπωνικό τσάι, να παρακολουθήσουν παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής και χορού και να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινής ζωής. Επιπλέον, οι διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στον κήπο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον ιαπωνικό πολιτισμό ακόμη πιο βαθιά.

Ημερομηνία Όνομα εκδήλωσης Μάιος Tsutsuji Matsuri Νοέμβριος Momiji Matsuri Ιανουάριος Nanakusa Gayu

Βασιλικός Κήπος της Γιοκοχάμα

Ο Βασιλικός Κήπος της Γιοκοχάμα είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ιαπωνικού σχεδιασμού κήπων. Φημίζεται για τους μεγάλους δρόμους, τις λιμνούλες, τις γέφυρες και τα οπωροφόρα δέντρα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στον κήπο πραγματοποιούνται υπαίθριες συναυλίες με ιαπωνική μουσική, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για πικ-νικ. Την άνοιξη, τα φεστιβάλ λουλουδιών που γίνονται στον κήπο προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια μυστικιστική εμπειρία.

 • Γιορτή της κερασιάς – Απρίλιος
 • Γιορτή Τριαντάφυλλου – Ιούνιος
 • Γιορτή Ορχιδέας – Φεβρουάριος

Κήπος του ναού Zuirokusan Engakuji

Το Zuirokusan Engakuji Temple Garden είναι διάσημο για την ομορφιά και την γαλήνια ατμόσφαιρα των κήπων Zen. Αυτός ο κήπος μαγεύει τους επισκέπτες με τα βότσαλα, τα δέντρα μπονσάι και τα φωτισμένα μονοπάτια του. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις διαλογισμού και οι τελετές τσαγιού που πραγματοποιούνται στον κήπο επιτρέπουν στους επισκέπτες να χαλαρώσουν το σώμα και το μυαλό τους.

Κήπος του Μουσείου Fujiko F. Fujio

Το Μουσείο Fujiko F. Fujio είναι αφιερωμένο στον Fujiko F. Fujio, τον δημιουργό της παγκοσμίου φήμης σειράς manga «Doraemon». Ο κήπος του μουσείου είναι διακοσμημένος με αγάλματα χαρακτήρων Doraemon, καθώς και κήπους με λουλούδια και χώρους πάρκων. Αυτός ο κήπος, που είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τα παιδιά, επιτρέπει στις οικογένειες να περάσουν μια ευχάριστη μέρα.

Οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ ιαπωνικού κήπου στη Γιοκοχάμα δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ιαπωνικό πολιτισμό. Διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε αυτούς τους κήπους διασκεδάζουν τους επισκέπτες ενώ τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν τις ιαπωνικές παραδόσεις. Αυτοί οι μοναδικοί κήποι στη Γιοκοχάμα είναι αξιοθέατα που πρέπει να δουν οι λάτρεις της φύσης και οι λάτρεις του πολιτισμού.

Οι ιαπωνικοί κήποι είναι γνωστοί ως μυστικιστικοί χώροι όπου η αισθητική και η ηρεμία συνδυάζονται. Αυτοί οι κήποι ενώνουν τη φύση και τους ανθρώπους αρμονικά, παρέχοντας πνευματική γαλήνη και γαλήνη. Τα φυτά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στον παραδοσιακό ιαπωνικό σχεδιασμό κήπων παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της μοναδικής ατμόσφαιρας. Εδώ είναι τα φυτά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά στον παραδοσιακό ιαπωνικό σχεδιασμό κήπων:

1. Μπαμπού

Το μπαμπού είναι ένα από τα απαραίτητα υλικά των ιαπωνικών κήπων. Επειδή είναι και ανθεκτικό και ευέλικτο, είναι ιδανικό για φράχτες, πέργκολες και διάφορες κατασκευές. Το μπαμπού παρέχει επίσης μια φυσική διαίρεση του κήπου. Συμβολίζει τη σιωπή και δημιουργεί έναν γαλήνιο ήχο όταν φυσάει ο άνεμος.

2. Βότσαλα

Τα βότσαλα είναι ένα σημαντικό υλικό που προσθέτει μια αισθητική πινελιά στους ιαπωνικούς κήπους. Αυτές οι πέτρες λειαίνονται με πλύσιμο με νερό και άμμο και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία διακοσμητικών σχεδίων. Τα βότσαλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία διακοσμητικών μοτίβων στο έδαφος του κήπου.

3. Ιαπωνικά σφενδάμια

Τα ιαπωνικά σφενδάμια είναι δημοφιλή φυτά γνωστά για τα εντυπωσιακά χρώματα των φύλλων τους. Αυτά τα φυτά είναι ιδανικά για να προσθέσουν οπτικό ενδιαφέρον στον κήπο. Τα ιαπωνικά σφενδάμια εμφανίζουν τα πιο όμορφα χρώματα τους την άνοιξη και το φθινόπωρο και δημιουργούν μια φιλική ατμόσφαιρα.

4. Μυρτιά

Η μυρτιά ή “Myrica rubra” είναι ένα δημοφιλές δέντρο στην Ιαπωνία. Αυτό το δέντρο παράγει καρπούς όπως σταφύλια και προσφέρει μια ευχάριστη οπτική στον κήπο. Παράλληλα, τα φύλλα της μυρτιάς είναι γνωστά και για την ευχάριστη μυρωδιά τους.

5. Ιάπωνες Yamadori

Το Japanese Yamadori είναι ένας ειδικός τύπος φυτού που χρησιμοποιείται στον ιαπωνικό σχεδιασμό κήπων. Το Yamadori αποτελείται από φυτά ή δέντρα προσεκτικά επιλεγμένα από το φυσικό τους περιβάλλον και προσαρμοσμένα στον κήπο. Αυτά τα φυτά ενισχύουν τη φυσική εμφάνιση του κήπου και δίνουν μια αίσθηση ενότητας με τη φύση.

6. Ιτιά

Οι ιτιές χρησιμοποιούνται συχνά κοντά στο νερό σε ιαπωνικούς κήπους. Η ιτιά έχει μια κομψή εμφάνιση με τα φύλλα και τα ανοιχτόχρωμα κλαδιά της και δημιουργεί ένα οπτικά ευχάριστο αποτέλεσμα όταν αντανακλάται στο νερό. Θεωρείται επίσης σύμβολο μιας νέας αρχής στον ιαπωνικό πολιτισμό.

7. Πορώδεις Πέτρες

Οι πορώδεις πέτρες είναι σημαντικά υλικά που προσθέτουν ποικιλία υφής στους ιαπωνικούς κήπους. Αυτές οι πέτρες χρησιμοποιούνται για μονοπάτια, γέφυρες και βραχόκηπους στον κήπο. Η πορώδης δομή των πορωδών λίθων είναι γνωστή για την ικανότητά της να απορροφά νερό και έτσι βοηθά τον κήπο να έχει ένα φυσικό σύστημα αποστράγγισης.

Παραδοσιακά Ιαπωνικά Υλικά Κήπου Περιοχές Χρήσης Υλικών Μπαμπού Κτίρια, φράχτες και πέργκολες Βότσαλα Μονοπάτια πεζοπορίας, διακοσμητικά σχέδια Ιαπωνικά σφενδάμια Οπτικό ενδιαφέρον Myrtle Tree Παραγωγή φρούτων και οπτικότητα Ιαπωνικά Yamadori Φυσική εμφάνιση και ενσωμάτωση Willow Water Edges, σύμβολο της αρχής Porous Stones Δρόμοι, γέφυρες και συστήματα αποχέτευσης

 • Τα φυτά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους παραδοσιακούς ιαπωνικούς κήπους δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα σε αρμονία με τη φύση.
 • Το μπαμπού είναι ένα από τα βασικά υλικά των ιαπωνικών κήπων και ιδανική επιλογή για κατασκευές.
 • Τα βότσαλα προσφέρουν μια αισθητική πινελιά χρησιμοποιώντας τα στο έδαφος και στα μονοπάτια περιπάτου του κήπου.
 • Τα ιαπωνικά σφενδάμια προσθέτουν στην οπτική έλξη του κήπου με τα εντυπωσιακά χρώματα των φύλλων τους.
 • Η μυρτιά είναι ένα δημοφιλές φυτό για την παραγωγή καρπών και τις αισθητικές της ιδιότητες.
 • Το ιαπωνικό Yamadori αναφέρεται σε μια ειδική συλλογή φυτών από φυσικά βότανα και δέντρα.
 • Η ιτιά χρησιμοποιείται κοντά στο νερό για την κομψή εμφάνιση και το συμβολικό της νόημα.
 • Οι πορώδεις πέτρες διαφοροποιούν την υφή του κήπου και συμβάλλουν σε ένα φυσικό σύστημα αποστράγγισης.

Ο παραδοσιακός ιαπωνικός σχεδιασμός κήπου δημιουργεί μια μυστικιστική ατμόσφαιρα που αντιπροσωπεύει την αρμονία μεταξύ φύσης και ανθρώπου. Τα φυτά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα σχέδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της μοναδικής ατμόσφαιρας.

Ο Ρόλος του Διαλογισμού Ζεν στους Ιαπωνικούς Κήπους Ο Διαλογισμός Ζεν έχει σημαντικό ρόλο στον παραδοσιακό εξωραϊσμό των κήπων της Ιαπωνίας. Αυτή η τεχνική διαλογισμού θεωρείται μια βαθιά πνευματική εμπειρία στην ιαπωνική κουλτούρα και ασκείται για την επίτευξη ισορροπίας και ηρεμίας του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τι ρόλο παίζει ο διαλογισμός Ζεν στους ιαπωνικούς κήπους.Οι ιαπωνικοί κήποι είναι περιοχές όπου η φύση και ο άνθρωπος βρίσκονται σε αρμονία. Ο σκοπός του διαλογισμού Ζεν σε αυτούς τους κήπους είναι να απομακρύνει το άτομο από το χάος του έξω κόσμου και να του επιτρέψει να φτάσει στην εσωτερική ειρήνη. Ο διαλογισμός Ζεν είναι μια μορφή διαλογισμού που εκτελείται σε σιωπή και γαλήνη. Για το λόγο αυτό, οι ιαπωνικοί κήποι παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για αυτόν τον διαλογισμό. Στους ιαπωνικούς κήπους, p, ul, li, table,

 • Ο Διαλογισμός Ζεν ξεκίνησε στην Κίνα τον 6ο αιώνα και αργότερα εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία.
 • Αυτή η τεχνική διαλογισμού συνδέεται με τον Βουδισμό Ζεν, ο οποίος είναι μέρος του Βουδισμού.
 • Το Ζεν είναι μια φιλοσοφία που εστιάζει στη σιωπή, την απουσία σκέψης και την εσωτερική κάθαρση.
 • Χρησιμοποιείται για να ξεφύγετε από την επιρροή των μέσων ενημέρωσης, να αδειάσετε το μυαλό και να βρείτε εσωτερική γαλήνη.

Οι ιαπωνικοί κήποι είναι προσεκτικά διαρρυθμισμένοι χώροι όπου χρησιμοποιούνται κατάλληλα φυσικά στοιχεία. Περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο διαλογισμός Ζεν στους ιαπωνικούς κήπους μπορούν να δοθούν με τις ετικέτες p, ul και li που χρησιμοποιούνται στον εξωραϊσμό κήπων.

Στοιχεία της Φύσης

 • Πέτρες, υδάτινα στοιχεία, φυτά και χαλίκια χρησιμοποιούνται συχνά στους κήπους.
 • Οι πέτρες χρησιμοποιούνται ως σύμβολα σταθερότητας και σταθερότητας.
 • Το βότσαλο αντιπροσωπεύει τη ροή του νερού και ηρεμεί το μυαλό.
 • Τα φυτά αποτελούν μέρος της φυσικής ζωής και αντανακλούν την πνευματική ισορροπία.

Περιοχές Διαλογισμού

Οι ιαπωνικοί κήποι έχουν ειδικά σχεδιασμένες γωνιές διαλογισμού. Αυτές οι γωνίες συνήθως περιβάλλονται από πέτρινους τοίχους και βρίσκονται αρκετά μακριά ώστε να εξασφαλίζεται η σιωπή. Αυτές οι περιοχές προσφέρουν σιωπή και γαλήνη σε άτομα που θέλουν να διαλογιστούν.

Ήχοι της Φύσης

Element of Nature Effect of Sound Τα στοιχεία του νερού έχουν ηρεμιστικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Άνεμος Ένας απαλός ήχος ανέμου κάνει το μυαλό γαλήνιο και ήρεμο. Οι ήχοι των πουλιών ενισχύουν τη σύνδεση με τη Φύση και μειώνουν το άγχος.

Πρακτική Διαλογισμού

 • Κάθεσαι στο πάτωμα σε μια γωνιά διαλογισμού και προσέχεις τη σωστή στάση του σώματος.
 • Εισπνεύστε μέσα και έξω με σιωπή και γαλήνη και το μυαλό εστιάζει στις σκέψεις.
 • Παίρνονται βαθιές αναπνοές και αφήνεται το σώμα να χαλαρώσει.

Οι ιαπωνικοί κήποι προσφέρουν ένα ιδανικό σκηνικό για διαλογισμό Ζεν. Ο σκοπός αυτού του διαλογισμού είναι να καθοδηγήσει το άτομο στην εσωτερική γαλήνη και γαλήνη. Παράγοντες όπως τα στοιχεία της φύσης του κήπου, η σιωπή, οι περιοχές διαλογισμού και οι ήχοι της φύσης ενισχύουν την εμπειρία διαλογισμού. Οι ιαπωνικοί κήποι προσφέρουν στους επισκέπτες ένα εσωτερικό ταξίδι με την ομορφιά της φύσης.

Οι ιαπωνικοί κήποι χρησιμοποιούνται ως μέσο διαλογισμού Ζεν. Αυτοί οι κήποι ενισχύουν την εμπειρία διαλογισμού με την προσεκτική τους διάταξη και την ισορροπημένη χρήση των στοιχείων της φύσης. Με τον διαλογισμό στους ιαπωνικούς κήπους, επιτυγχάνεται ισορροπία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής και η εσωτερική γαλήνη. Επομένως, ο διαλογισμός του Ζεν και οι ιαπωνικοί κήποι αποτελούν μαζί ένα σημαντικό μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας.

Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι ιαπωνικοί κήποι που βρίσκονται στη Γιοκοχάμα για όσους θέλουν να ζήσουν την παραδοσιακή και γαλήνια ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας. Σε αυτή την πόλη, διάσημη για τον πληθυσμό και τον εκσυγχρονισμό της, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κήποι όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τις φυσικές ομορφιές του ιαπωνικού πολιτισμού.

1. Κήπος Sankeien

Ο Κήπος Sankeien είναι ένας από τους πιο διάσημους κήπους της Yokohama και έχει καταχωρηθεί ως εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Χτισμένος το 1753, αυτός ο γοητευτικός κήπος αντικατοπτρίζει την ιαπωνική αρχιτεκτονική και τον εξωραϊσμό της περιόδου.

Ο κήπος περιλαμβάνει στοιχεία όπως τεϊοποτεία, λιμνούλες, πέτρινα γεφύρια και ιστορικούς ναούς. Αυτός ο κήπος, που τραβάει επίσης την προσοχή με τα λουλούδια και τη βλάστηση που ανθίζουν τις διάφορες εποχές, γοητεύει τους επισκέπτες του ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους μήνες.

2. Κήπος του Μουσείου Πολιτικής Επιστήμης Mitsui

Ο κήπος του Μουσείου Πολιτικής Επιστήμης Mitsui είναι διάσημος τόσο για την ομορφιά του όσο και για την παρουσίαση παραδειγμάτων ιαπωνικής τέχνης κηπουρικής. Αυτός ο κήπος περιέχει σπάνια είδη φυτών που συλλέγονται από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας.

Η λιμνούλα που βρίσκεται στο κέντρο του κήπου προσφέρει υπέροχη θέα με τα πεύκα και τα λουλούδια γύρω της. Μπορείτε επίσης να δείτε πέτρινα γεφύρια και τεϊοποτεία που αντικατοπτρίζουν το ιαπωνικό στυλ κήπου εκείνης της εποχής.

3. Κινέζικος κήπος της Γιοκοχάμα

Ο κινεζικός κήπος της Yokohama είναι γνωστός ως ένας κήπος που συνδυάζει την ιαπωνική κηπουρική τέχνη με την κινεζική κουλτούρα. Χτισμένος το 1989, αυτός ο κήπος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Γιοκοχάμα.

Αυτός ο κήπος είναι γεμάτος γέφυρες, ναούς, λίμνες και δομές κινέζικου στιλ που αντικατοπτρίζουν παραδοσιακά κινέζικα στοιχεία κήπου. Τα μονοπάτια του κήπου που περιβάλλονται από λουλούδια προσφέρουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα στους επισκέπτες του.

4. Πάρκο Negishi Shinrin

Το Negishi Shinrin Park είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν χρόνο σε επαφή με τη φύση στη Γιοκοχάμα. Αυτό το μεγάλο πάρκο είναι κατάλληλο για υπαίθριες δραστηριότητες καθώς και για ιαπωνικό σχεδιασμό κήπου.

Τα παρτέρια, οι χώροι για πικνίκ και τα μονοπάτια πεζοπορίας στο πάρκο προσφέρουν στους επισκέπτες μια χαλαρωτική εμπειρία. Φιλοξενώντας διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αυτό το πάρκο είναι η τέλεια απόδραση για τους λάτρεις της φύσης.

5. Θαλάσσιο Πάρκο Hakkeijima

Στην παραλία της Yokohama, το Hakkeijima Marine Park συνδυάζει την ιαπωνική τέχνη της κηπουρικής με ένα ναυτικό θέμα. Αυτό το πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες του τόσο φυσική ομορφιά όσο και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το υπαίθριο μουσείο, οι λίμνες, τα παρτέρια και οι κήποι που αντανακλούν το θαλάσσιο θέμα στο πάρκο προσφέρουν στους επισκέπτες μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Μπορείτε επίσης να περάσετε μια διασκεδαστική μέρα με το υδάτινο πάρκο και τις παραστάσεις με θαλάσσια ζώα στην περιοχή του πάρκου.

συμπέρασμα

Οι καλύτεροι ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα προσφέρουν στους επισκέπτες έναν συνδυασμό ιστορικής και φυσικής ομορφιάς. Αυτοί οι κήποι είναι ένα συναρπαστικό παράδειγμα ιαπωνικής κηπουρικής τέχνης και κουλτούρας. Επισκεπτόμενοι αυτούς τους κήπους, μπορείτε να ζήσετε την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας και να νιώσετε τη γαλήνη της φύσης.

Η ιαπωνική τέχνη κήπου αποτελεί σημαντικό μέρος της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας και συνδυάζεται εκπληκτικά με την ιαπωνική αισθητική. Η αρχιτεκτονική, οι διαρρυθμίσεις φυτών και τα σχέδια τοπίων σε αυτούς τους κήπους έχουν δημιουργηθεί προσεκτικά για να αντικατοπτρίζουν την απλότητα και την κομψότητα της φύσης. Οι ιαπωνικοί κήποι χρησιμοποιούνται επίσης ως περιβάλλοντα διαλογισμού και χαλάρωσης, προσφέροντας γαλήνη και εσωτερική γαλήνη στους επισκέπτες τους. Εδώ είναι οι βασικές αρχές της ιαπωνικής τέχνης κήπου:

Φιλοσοφία Ζεν

Οι ρίζες της ιαπωνικής τέχνης κήπου διαμορφώνονται από την επιρροή του Ζεν Βουδισμού. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Ζεν, υπάρχει ένα σημείο ισορροπίας όπου συναντώνται η φύση και το μυαλό. Αυτή η ισορροπία επιχειρείται να επιτευχθεί μέσω του σχεδιασμού και της διάταξης στον κήπο. Οι κήποι προσφέρουν στους επισκέπτες μια γαλήνια εμπειρία, ηρεμώντας το μυαλό και βοηθώντας τον διαλογισμό.

Απλότητα

Οι ιαπωνικοί κήποι βασίζονται στις αρχές της απλότητας και της απλότητας. Η έννοια της πολυπλοκότητας στο εξωτερικό δημιουργείται με μια σχεδιαστική προσέγγιση που αποδεικνύει τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων. Με μια μινιμαλιστική προσέγγιση, τα στοιχεία στους κήπους διατάσσονται σε αρμονία μεταξύ τους και αποφεύγονται οι περιττές λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά του κήπου.

Αρμονία με τη Φύση

Η αρμονία με τη φύση παρατηρείται στους ιαπωνικούς κήπους. Φυσικά στοιχεία όπως διάφορα φυτά, πέτρες, υδάτινα στοιχεία και μικροσκοπικά βουνά χρησιμοποιούνται στους κήπους. Αυτά τα στοιχεία είναι διατεταγμένα ως αντανάκλαση του φυσικού κόσμου μέσω του μεγέθους και του σχήματός τους. Τα τεχνητά στοιχεία στους κήπους τοποθετούνται με τρόπο που δημιουργεί ακεραιότητα με τη φύση.

Λειτουργικότητα Σχεδιασμού

Η ιαπωνική τέχνη κήπου υιοθετεί επίσης μια σημαντική προσέγγιση όσον αφορά τη λειτουργικότητα του σχεδιασμού. Οι κήποι προσφέρουν στους επισκέπτες χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χαλάρωση, διαλογισμό ή κοινοτικές εκδηλώσεις. Στοιχεία όπως οι χώροι εργασίας, οι χώροι καθιστικού και τα μονοπάτια πεζοπορίας έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρήση.

Διαδρομές που αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές

Στους ιαπωνικούς κήπους δημιουργούνται διαδρομές που αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Με αυτόν τον τρόπο, ο κήπος προσφέρει διαφορετικές οπτικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι περίοδοι ανθοφορίας και τα χρώματα των φύλλων των φυτών στον κήπο υποστηρίζουν αυτές τις αλλαγές. Κάθε εποχή έχει τη δική της γοητεία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να έχουν μια διαφορετική εμπειρία κάθε φορά.

Στοιχεία νερού και πέτρας

Τα στοιχεία του νερού και της πέτρας είναι από τα απαραίτητα μέρη των ιαπωνικών κήπων. Το νερό χρησιμοποιείται στον κήπο ως ηρεμιστικό και γαλήνιο στοιχείο. Οι πέτρες τοποθετούνται στον κήπο ως φυσικά τοπία και διαχωριστικά στοιχεία. Το νερό και οι πέτρες βοηθούν στην εξισορρόπηση της ενέργειας του κήπου και δημιουργούν μια φυσική ροή.

Τα αόρατα όρια του κήπου

Ο ιαπωνικός κήπος συνδυάζεται με τη ζωή έξω. Τα όρια του κήπου θεωρούνται έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τη γύρω θέα. Τα γύρω δέντρα, λόφοι ή άλλα χαρακτηριστικά κάνουν την αίσθηση ότι αποτελούν μέρος του κήπου. Με αυτόν τον τρόπο, ο κήπος μοιάζει με μια φυσική επέκταση.

Αρχές Περιγραφή Ζεν Φιλοσοφία Δημιουργία μιας εμπειρίας που ενθαρρύνει την ηρεμία και τον διαλογισμό στους κήπους Απλότητα Σχεδιασμός του κήπου με σπάνιες λεπτομέρειες με μινιμαλιστική προσέγγιση Αρμονία με τη φύση Χρήση φυσικών στοιχείων και τοποθέτηση τεχνητών στοιχείων με τρόπο που δημιουργεί ακεραιότητα με τη φύση. χρήσιμοι χώροι και κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών Αλλαγή με τις εποχές Διαδρομές Ο κήπος προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες ανάλογα με τις εποχές Νερό και πέτρινα στοιχεία Χρησιμοποιώντας νερό και πέτρες για να δημιουργήσετε ένα απαλό και γαλήνιο αποτέλεσμα Αόρατα όρια του κήπου Ενσωμάτωση του κήπου με το γύρω τοπίο και μοιάζει με φυσική προέκταση

Οι βασικές αρχές της ιαπωνικής τέχνης κήπου στοχεύουν στη δημιουργία διαλογιστικών και ειρηνικών χώρων που δημιουργούνται σε αρμονία με τη φύση. Αυτοί οι κήποι όχι μόνο προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια αισθητική εμπειρία, αλλά και τους κάνουν να νιώθουν αρμονικοί με τη φύση.

Ιαπωνική τέχνη κηπουρικής στη Γιοκοχάμα: Για λάτρεις της κηπουρικής, ιαπωνικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ κηπουρικής στη Γιοκοχάμα, παραδοσιακά ιαπωνικά φυτά και υλικά που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό κήπων, ο ρόλος του διαλογισμού Ζεν στους ιαπωνικούς κήπους, Οι καλύτεροι ιαπωνικοί κήποι στη Γιοκοχάμα, Βασικές αρχές της ιαπωνικής τέχνης κηπουρικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *