Κινεζικό ημερολόγιο και φεστιβάλ στο Chongqing

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Κινεζικό ημερολόγιο και φεστιβάλ στο Chongqing

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, το Chongqing είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Το Κινεζικό Ημερολόγιο και τα διάφορα φεστιβάλ παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την πόλη, όπου βιώνεται έντονα η κινεζική κουλτούρα και παραδόσεις. Το Κινεζικό Ημερολόγιο είναι ένα ημερολογιακό σύστημα που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, διάφορα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο Chongqing αντικατοπτρίζουν τον πλούτο του τοπικού πολιτισμού.

Κινεζικό Ημερολόγιο

Το κινεζικό ημερολόγιο είναι ένα παραδοσιακό ημερολόγιο που συνδυάζει το ηλιακό και το σεληνιακό ημερολόγιο του έτους. Χρησιμοποιεί ένα κυκλικό σύστημα που ονομάζεται Κινεζικό Σεληνιακό Έτος, όπου κάθε έτος υπολογίζεται με βάση την κίνηση της σελήνης. Το Κινεζικό Ημερολόγιο χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς όπως ο σχεδιασμός φυσικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, το γεωργικό ημερολόγιο και ο καθορισμός θρησκευτικών εορτών και εορτασμών.

Όνομα της χρονιάς Χαρακτηριστικά Χαρακτηριστικά Αρουραίος Έξυπνος, κομψός και λογικός Βόδι Αξιόπιστος, σκληρά εργαζόμενος και αποφασιστικός Τίγρης Γενναίος, ανεξάρτητος και φιλόδοξος Κουνέλι Επιχειρηματικός, κομψός και διανοούμενος Δράκος Δυνατός, διεκδικητικός και τελειομανής Φίδι Πολυμήχανος, πολύπλοκος και αφηγητής Φιλικό με άλογα, γρήγορο και ελεύθερα πρόβατα Διπλωματικός, στοργικός και δημιουργικός Πίθηκος Μεταβλητός, ευέλικτο και κοινωνικό Κοτόπουλο σχολαστικό, ειλικρινές και εργατικό σκυλί Πιστό, ειλικρινές και διαφανές Γουρούνι Γενναιόδωρο, ειλικρινές και συμπαθητικό

Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο Chongqing

Το Chongqing φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά πλούσια φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Αυτά τα φεστιβάλ κατέχουν σημαντική θέση στην κοινωνική ζωή των κατοίκων του Τσονγκκίνγκ και διασφαλίζουν ότι οι τοπικές παραδόσεις διατηρούνται ζωντανές.

 • Κινεζική Πρωτοχρονιά: Είναι η πιο σημαντική γιορτή που γιορτάζεται σύμφωνα με το Κινεζικό Ημερολόγιο και λαμβάνει χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Η πόλη είναι γεμάτη με πολύχρωμες διακοσμήσεις, παραστάσεις δρόμου, φλογερούς χορούς και παραδοσιακά έθιμα.
 • Φεστιβάλ Mooncake: Συνήθως γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αυτό το φεστιβάλ συνοδεύεται από πολλές ενδιαφέρουσες παραδόσεις. Αυτό το φεστιβάλ, όπου τρώγονται φεγγαρόπιτες, ένα ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο σε σχήμα φεγγαριού, λαμβάνει χώρα όταν το φεγγάρι είναι στο πιο λαμπρό του.
 • Φεστιβάλ στα μέσα του φθινοπώρου: Αυτό το φεστιβάλ, που συνήθως γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο σύμφωνα με το Κινεζικό Ημερολόγιο, γιορτάζεται από οικογένειες που συγκεντρώνονται και κάνουν ένα πικνίκ κάτω από το φεγγάρι. Το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου, το οποίο έχει ιστορία περίπου 3.000 ετών, γιορτάζεται με μεγάλη χαρά στο Chongqing.
 • Near East Pottery Festival: Αυτό το φεστιβάλ είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο και φιλοξενεί εκθέσεις κεραμικών καλλιτεχνών από την περιοχή. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για άτομα που ενδιαφέρονται για την κεραμική τέχνη στο Chongqing.

Αυτά τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο Chongqing περιλαμβάνουν πολλές δραστηριότητες, όπως παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής και χορού, την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά, χειροτεχνίες και παραδοσιακά παιχνίδια. Αυτά τα φεστιβάλ παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης.

Το Chongqing είναι μια πόλη πλούσια με το Κινεζικό Ημερολόγιο και διάφορα φεστιβάλ. Αυτά τα ημερολόγια και τα φεστιβάλ παρέχουν στους ντόπιους την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί, να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους ζωντανές και να μοιραστούν την πολιτιστική τους κληρονομιά. Αν ταξιδεύετε στο Chongqing, έχετε την τέλεια ευκαιρία να ζήσετε αυτά τα φεστιβάλ.

Το Chongqing, μια από τις σημαντικές πόλεις της Κίνας, φιλοξενεί την Εθνική Ημέρα της Κίνας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Αυτή η ξεχωριστή ημέρα αντιπροσωπεύει ένα σημείο καμπής στη σύγχρονη ιστορία της Κίνας και είναι επίσης ένα φεστιβάλ που αντανακλά την εθνική υπερηφάνεια του κινεζικού έθνους. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Chongqing αναζωογονούν περαιτέρω αυτήν την πόλη, η οποία είναι πλούσια με τις ιστορικές και πολιτιστικές της αξίες.

Ιστορία και καταγωγή

Η Εθνική Ημέρα της Κίνας γιορτάζεται από την 1η Οκτωβρίου 1949, όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας κήρυξε τη νίκη στο λαό. Την ημέρα αυτή ολοκληρώθηκε ο πολιτικός μετασχηματισμός στην Κίνα και έγινε η ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το Chongqing ξεκίνησε να διοργανώνει αυτό το φεστιβάλ για να γιορτάσει και να τιμήσει αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός και το έχει κάνει παράδοση από τότε.

Εκδηλώσεις

Οι εορτασμοί της Κινεζικής Εθνικής Ημέρας στο Chongqing περιλαμβάνουν μια σειρά εκδηλώσεων με μεγάλη συμμετοχή. Συναυλίες, χορευτικά σόου και καρναβάλια πραγματοποιούνται σε διάφορες πλατείες σε όλη την πόλη. Υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση, που περιλαμβάνει επιδείξεις εθνικής σημαίας, στρατιωτικές παρελάσεις και πυροβόλα όπλα.

Οργανώνονται επίσης ειδικές δραστηριότητες και παραστάσεις για παιδιά. Οι άνθρωποι φορούν τις εθνικές τους φορεσιές και συμμετέχουν στους εορτασμούς με ενθουσιασμό στους δρόμους. Το Chongqing φωτίζει διάφορα πάρκα και δρόμους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, χρωματίζοντας την πόλη και κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ξεχωριστή. Οι ντόπιοι μπορούν να δοκιμάσουν φαγητά ειδικά παρασκευασμένα για την Εθνική Ημέρα της Κίνας και επίσης να παρακολουθήσουν παραδοσιακά χειροτεχνήματα.

Τοπικές Ιστορικές και Πολιτιστικές Αξίες

Το Chongqing έχει μια σημαντική θέση στην ιστορία της Κίνας. Το Chongqing, που χρησιμοποιήθηκε ως «Προσωρινή Πρωτεύουσα» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι μια πόλη που αντιστάθηκε στις ιαπωνικές επιθέσεις και υπερασπίστηκε την εθνική τιμή της Κίνας. Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις στο Chongqing κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινεζικής Εθνικής Ημέρας αντικατοπτρίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για αυτήν την περίοδο.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους εορτασμούς της εθνικής ημέρας της Τσονγκκίνγκ της Κίνας

Ημερομηνία εκδήλωσης Τοποθεσία Εθνική σημαία Εμφάνιση 1 Οκτωβρίου Πλατεία Πόλης Παρέλαση Πυροβόλου όπλων 1 Οκτωβρίου Κέντρο Πόλης Συναυλίες Μουσικής δρόμου 1-3 Οκτωβρίου Διάφορες Πλατείες Δραστηριότητες για παιδιά 1-3 Οκτωβρίου Πάρκα της πόλης

συμπέρασμα

Το Chongqing προσφέρει ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ που συνδυάζει ιστορία και εθνική ταυτότητα με τον εορτασμό της Κινεζικής Εθνικής Ημέρας. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν αυτές τις εκδηλώσεις για να γιορτάσουν ένα σημαντικό ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Κίνας. Επιπλέον, αυτό το φεστιβάλ προωθεί επίσης τις τοπικές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες, καθιστώντας την πόλη Chongqing ελκυστική για τους τουρίστες.

Ενώ οι εορτασμοί της Εθνικής Ημέρας αυξάνουν την εθνική υπερηφάνεια, ενισχύουν επίσης το αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης. Αυτά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Chongqing διασφαλίζουν ότι ο κινεζικός λαός μοιράζεται έναν κοινό στόχο και είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Chongqing, η Εθνική Ημέρα της Κίνας έχει μεγάλη σημασία στην ιστορία της Κίνας και αποκαλύπτει τη ζωντάνια και την ενέργεια αυτής της πόλης.

Το Chongqing είναι μια συναρπαστική πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα. Αυτή η πόλη προσφέρει τόσο τις φυσικές της ομορφιές όσο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά στους επισκέπτες της με το Φεστιβάλ Άνοιξης που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Chongqing και θα δώσουμε πληροφορίες σχετικά με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε, τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε και το νόστιμο φαγητό κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης.

Φυσικά Αξιοθέατα

Το Chongqing είναι το σπίτι της υπέροχης φυσικής ομορφιάς. Η τοποθεσία της στην άκρη του ποταμού Yangtze κάνει αυτή την πόλη μοναδική, με θέα στα βουνά και τις κοιλάδες που περιβάλλουν την πόλη. Κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες περιηγήσεις για να εξερευνήσουν αυτές τις φυσικές ομορφιές. Μπορείτε να χαλαρώσετε με την υπέροχη θέα κάνοντας μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Yangtze και επίσης να απολαύσετε τις πολλές γέφυρες πάνω από αυτόν τον ποταμό.

Αξίζει επίσης να δείτε το βουνό Jinfo στο Chongqing. Αυτό το βουνό φημίζεται για τις εντυπωσιακές βραχώδεις κορυφές του και τα φυσικά δάση. Κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, μπορείτε να σκαρφαλώσετε και να εξερευνήσετε μοναστήρια και ιστορικούς ναούς. Μόλις φτάσετε στην κορυφή του βουνού, ανταμείβεστε με μια εκπληκτική θέα.

Πολιτιστικά Αξιοθέατα

Κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Τσονγκκίνγκ παρουσιάζεται στο κοινό. Παρακολουθώντας φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της πόλης, μπορείτε να παρακολουθήσετε τοπικές παραστάσεις χορού και μουσικής και να συναντήσετε ανθρώπους με παραδοσιακές φορεσιές. Μπορείτε επίσης να δείτε τα αρχαία πέτρινα γλυπτά στο Fuqin Rock Carvings στο Chongqing και να μάθετε για την ιστορία της Κίνας.

Υπάρχουν επίσης πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης στο Chongqing. Κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, μπορείτε να ρίξετε περισσότερο φως στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης επισκεπτόμενοι αυτά τα μουσεία. Το Μουσείο Chongqing είναι ένα ιδανικό μέρος για να μάθετε για την τοπική ιστορία και να ανακαλύψετε αρχαία αντικείμενα.

Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε

Κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλές δραστηριότητες στο Chongqing. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τοπικές αγορές όπου μπορείτε να ψωνίσετε καθημερινά και να ανακαλύψετε παραδοσιακά χειροτεχνήματα, ρούχα και τοπικά νόστιμα φαγητά. Αλληλεπιδρώντας με τους ντόπιους στις αγορές, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον πολιτισμό του Chongqing.

Η κουζίνα του Chongqing προσελκύει επίσης επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Άνοιξης, έχετε την ευκαιρία να γευτείτε διάφορες τοπικές λιχουδιές σε εστιατόρια της πόλης. Αυτές οι λιχουδιές περιλαμβάνουν το περίφημο Hot Hot Pot, το Three Bridges Chicken και το Sichuan Pepper Chicken.

Περίληψη

Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ στο Chongqing είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές της πόλης. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Yangtze, να κάνετε πεζοπορία στο βουνό Jinfo, να παρακολουθήσετε τοπικά φεστιβάλ και να δοκιμάσετε παραδοσιακές λιχουδιές. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία του Chongqing. Μπορείτε να ζήσετε τη γοητευτική ατμόσφαιρα του Chongqing επισκεπτόμενοι το Φεστιβάλ της Άνοιξης.

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στο Chongqing της Κίνας υποδέχονται κάθε χρόνο με μια πολύχρωμη εορταστική ατμόσφαιρα. Αυτές οι παραδοσιακές γιορτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής κουλτούρας και γιορτάζονται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους ντόπιους της πόλης. Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στο Chongqing είναι γεμάτοι με πολύχρωμες διακοσμήσεις, παραστάσεις χορού και διάφορες δραστηριότητες.

Η πόλη Chongqing είναι υπέροχα διακοσμημένη για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Η πόλη μετατρέπεται σε ατμόσφαιρα φεστιβάλ με κτίρια και διακοσμήσεις δρόμων να φωτίζονται με φώτα από όλες τις πλευρές. Πολύχρωμα φωτιστικά και φαναράκια θαμπώνουν τους ντόπιους καθώς φωτίζουν τους δρόμους. Επιπλέον, οι τεράστιες οθόνες LED που εμφανίζονται στους δρόμους διασφαλίζουν ότι οι εορτασμοί είναι πολύχρωμοι και δυναμικοί.

Χορευτικές Παραστάσεις και Διασκεδαστικές Δραστηριότητες

Οι χορευτικές παραστάσεις έχουν μεγάλη σημασία στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στο Chongqing. Οι άνθρωποι χορεύουν με τη μουσική των παραδοσιακών κινέζικων χορών. Παραστάσεις όπως ο κινέζικος χορός με φανάρια, ο χορός των δράκων και ο χορός των λιονταριών δίνουν στο κοινό συναρπαστικές στιγμές με τα πολύχρωμα κοστούμια και τις ενεργητικές κινήσεις τους.

 • Ο κινέζικος χορός φαναριού είναι μια παράσταση χορού που εκτελείται με φωτισμένα και πολύχρωμα φανάρια. Οι χορευτές δημιουργούν διαφορετικές φιγούρες με τα φαναράκια που κουβαλούν και κινούνται σε αρμονία με το ρυθμό του χορού.
 • Ο χορός των δράκων έχει μεγάλη σημασία στην κινεζική κουλτούρα. Οι χορευτές, που συμβολίζουν έναν μακρύ δράκο, χορεύουν κινούμενα και παρουσιάζουν ένα αξιοθαύμαστο σόου στο κοινό.
 • Ο χορός των λιονταριών είναι αναπόσπαστο μέρος των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στο Chongqing. Οι χορευτές φορούν στολές λιονταριών και χαρίζουν στο κοινό απολαυστικές στιγμές με τις ενεργητικές τους κινήσεις.

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στο Chongqing περιλαμβάνουν επίσης μια ποικιλία από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Οι διαγωνισμοί και τα παιχνίδια που γίνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ επιτρέπουν στους ντόπιους να συναντηθούν και να διασκεδάσουν. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν κινεζικούς διαγωνισμούς μίμησης, διαγωνισμούς τραγουδιού κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και χορούς δρόμου. Επιπλέον, οι αγορές που ανοίγουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ επιτρέπουν στο κοινό να ανακαλύψει τοπικές γεύσεις και χειροποίητα προϊόντα.

Πρωτοχρονιάτικες δραστηριότητες Ημερομηνία Παραστάσεις χορού λιονταριών 30 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου Διαγωνισμοί μίμησης κινεζικών 2 – 5 Φεβρουαρίου Πρωτοχρονιάτικοι διαγωνισμοί τραγουδιού τραγουδιού 6 – 8 Φεβρουαρίου Παραστάσεις χορού δρόμου 9 – 12 Φεβρουαρίου

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στο Chongqing προσελκύουν ντόπιους και τουρίστες κάθε χρόνο με την πολύχρωμη εορταστική ατμόσφαιρα. Η πόλη συμμετέχει στις γιορτές, γεμάτες με υπέροχη διακόσμηση, παραστάσεις χορού και ποικίλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι μια ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα μέρος της κινεζικής κουλτούρας και να περάσετε ευχάριστες στιγμές.

Είσοδος

Το Mid-Autumn Festival, ή ευρύτερα γνωστό ως Mid-Autumn Festival, είναι μια παραδοσιακή κινεζική γιορτή. Η πόλη Chongqing βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα και παίζει ιδιαίτερο ρόλο στον εορτασμό αυτού του φεστιβάλ. Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες του Chongqing συρρέουν στην πόλη κάθε χρόνο για να ζήσουν αυτό το μαγικό γεγονός.

Ιστορικές καταβολές και νόημα

Το φεστιβάλ των μέσων του φθινοπώρου γιορτάζεται τη 15η ημέρα του κινεζικού ημερολογίου και συνήθως πέφτει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Η ιστορία αυτού του φεστιβάλ χρονολογείται από το B.C. Χρονολογείται στον 3ο αιώνα. Εκείνη την εποχή, οι Κινέζοι πίστευαν ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ των κινήσεων της σελήνης και των φυσικών φαινομένων.

Το φεγγάρι θεωρείται σύμβολο τύχης, αφθονίας και μακροζωίας στην κινεζική κουλτούρα. Το Mid-Autumn Festival στοχεύει να φέρει κοντά τις οικογένειες, να γιορτάσει την εποχή της συγκομιδής και επίσης να κάνει ευχές για καλή τύχη κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού.

Chongqing στο φεστιβάλ των μέσων του φθινοπώρου

Το Chongqing είναι γνωστό για τη φυσική ομορφιά, τους ιστορικούς χώρους και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του. Το Mid-Autumn Festival είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναδείξετε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Πολλές πολύχρωμες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

1. Νυχτερινή Παρέλαση Φεστιβάλ Σελήνης

Στο Chongqing, μια νυχτερινή παρέλαση κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού πραγματοποιείται για το Φεστιβάλ του Μεσοφθινοπώρου. Τουρίστες και ντόπιοι απολαμβάνουν τη μαγεία του φεγγαριού περπατώντας στα μονοπάτια στολισμένα με φώτα. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες και επίσης ζωντανεύει με παραδοσιακούς κινέζικους χορούς και παραστάσεις.

2. Φεστιβάλ Φεγγαριού Street Shows

Κατά τη διάρκεια του Mid-Autumn Festival, οι δρόμοι του Chongqing ζωντανεύουν για μια ποικιλία παραστάσεων και παραστάσεων. Καλλιτέχνες όπως ακροβάτες, μίμοι και λαϊκοί χορευτές εμφανίζουν στους δρόμους. Οι ντόπιοι χορεύουν επίσης με παραδοσιακή μουσική και φορούν πολύχρωμες φορεσιές. Αυτά τα σόου δρόμου διασκεδάζουν όλους όσους παρακολουθούν το φεστιβάλ.

3οι Διαγωνισμοί Moon Nap

Αν μιλάμε για το Mid-Autumn Festival, οι διαγωνισμοί moon candy δεν μπορούν να αγνοηθούν. Στο Chongqing, ντόπιοι και τουρίστες ανταγωνίζονται με δημιουργικές και πολύχρωμες δημιουργίες φεγγαριού με καραμέλα. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς, οι συμμετέχοντες φτιάχνουν τα πιο όμορφα σχήματα ανάμεσα σε παραδοσιακά και μοντέρνα σχέδια. Αυτή η εκδήλωση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και νόστιμες δραστηριότητες του φεστιβάλ.

4. Οικογενειακές συγκεντρώσεις και Φεστιβάλ Σελήνης

Το Mid-Autumn Festival είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τους οικογενειακούς δεσμούς και να τονίσουμε αξίες όπως η αγάπη, το μοίρασμα και η ανεκτικότητα. Στο Τσονγκκίνγκ, οι οικογένειες στρώνουν ένα μεγάλο τραπέζι και μοιράζονται παραδοσιακά ειδικά κέικ με ζυμαρικά γνωστά ως Επιδόρπιο Γιορτής. Υπάρχει επίσης μια κινεζική τελετή τσαγιού που φέρνει κοντά οικογένειες.

συμπέρασμα

Το Mid-Autumn Festival στο Chongqing προσφέρει μια ματιά στα βάθη του κινεζικού πολιτισμού και της πλούσιας κληρονομιάς. Πολύχρωμες εκδηλώσεις και ειδικά γεύματα που γίνονται κάτω από τη μαγεία του φεγγαριού προσθέτουν μοναδικότητα σε αυτό το φεστιβάλ. Όποιος έρθει στην πόλη για να γιορτάσει το Φεστιβάλ του Μεσοφθινοπώρου στο Chongqing θα ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Το Κινεζικό Ημερολόγιο είναι ένα ημερολογιακό σύστημα που χρησιμοποιείται στον κινεζικό πολιτισμό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στο Chongqing, χρησιμοποιείται σύμφωνα με το παραδοσιακό ημερολογιακό σύστημα. Αυτό το ημερολογιακό σύστημα βασίζεται στην κινεζική αστρολογία και στις πιστευόμενες επιρροές των ουράνιων φαινομένων. Σήμερα, το Κινεζικό Ημερολόγιο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των θρησκευτικών και των επίσημων αργιών του κινεζικού λαού.

ιστορία

Η προέλευση του Κινεζικού Ημερολογίου χρονολογείται από τους αρχαίους κινεζικούς πολιτισμούς. Το ημερολογιακό σύστημα εξελίχθηκε κάτω από διάφορες φεουδαρχικές δυναστείες. Ωστόσο, απέκτησε τη σύγχρονη μορφή του κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν (206 π.Χ. – 220 μ.Χ.). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε να χρησιμοποιείται το Ιουλιανό ημερολόγιο και έγιναν κάποιες αλλαγές σε αυτό το ημερολόγιο.

Το Κινεζικό Ημερολόγιο βασίζεται στη σχέση μεταξύ των κινήσεων του ήλιου και της σελήνης. Επειδή το ηλιακό έτος και το σεληνιακό έτος διαφέρουν ως προς τη διάρκεια, προστίθενται επιπλέον μήνες για να διασφαλιστεί η αρμονία μεταξύ των δύο ημερολογιακών συστημάτων. Αυτοί οι επιπλέον μήνες προστίθενται στο σύστημα κάθε 32 μήνες, ευθυγραμμίζοντας έτσι το ημερολόγιο με τις εποχές.

Συστατικά

Τα βασικά στοιχεία του Κινεζικού Ημερολογίου είναι:

Όρος Σημασία Ζώο της Χρονιάς είναι ένας κύκλος ζώων που βασίζεται στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο. Κάθε χρόνο αντιπροσωπεύεται από ένα σύμβολο ζώου. Το Γιν και το Γιανγκ αντιπροσωπεύουν δύο αντίθετες έννοιες και εκφράζουν την κατάσταση ισορροπίας του σύμπαντος. Πέντε Στοιχεία Τα πέντε στοιχεία που ονομάζονται ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο και νερό αντιπροσωπεύουν τη ροή της ενέργειας στο σύμπαν.

Περιοχές χρήσης

Οι περιοχές χρήσης του Κινεζικού Ημερολογίου είναι αρκετά ευρύ. Να μερικά παραδείγματα:

 • Προγραμματισμός διακοπών: Το Κινεζικό Ημερολόγιο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των θρησκευτικών και των επίσημων αργιών του κινεζικού λαού. Για παράδειγμα, σημαντικές γιορτές όπως η κινεζική Πρωτοχρονιά, η Βουδιστική Σεληνιακή Ημέρα ή η Εθνική Ημέρα της Κίνας καθορίζονται από αυτό το ημερολόγιο.
 • Χάρτης γέννησης: Η κινεζική αστρολογία δημιουργεί έναν γενέθλιο χάρτη με βάση την ημερομηνία γέννησης και το ημερολόγιο ενός ατόμου. Αυτός ο χάρτης χρησιμοποιείται για να προβλέψει τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου και τη μελλοντική τύχη.
 • Συμβατότητα ζευγαριών: Το Κινεζικό Ημερολόγιο χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο της αστρολογικής συμβατότητας των ζευγαριών που θέλουν να παντρευτούν. Ορισμένα σύμβολα ζώων μπορεί να είναι πιο συμβατά μεταξύ τους, ενώ άλλα μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
 • Γεωργία και καιρός: Οι Κινέζοι αγρότες χρησιμοποιούν αυτό το ημερολόγιο όταν κάνουν τις γεωργικές τους δραστηριότητες. Επειδή οι ημέρες που καθορίζονται στο ημερολόγιο μπορεί να υποδεικνύουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες για γεωργικές δραστηριότητες.

Στο Chongqing, το παραδοσιακό σύστημα ημερολογίου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως και κατέχει σημαντική θέση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Το Κινεζικό Ημερολόγιο είναι ένα σύστημα αστρολογίας και ημερολογίου που έχει αναπτυχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στον κινεζικό πολιτισμό.

Κινεζικό ημερολόγιο και φεστιβάλ στο Chongqing, Κινεζική Εθνική Ημέρα στο Chongqing: Ένα Φεστιβάλ που αντικατοπτρίζει την Ιστορία και την Εθνική Υπερηφάνεια., Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ στο Chongqing: Ανακαλύψτε φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, γιορτές κινεζικής Πρωτοχρονιάς στο Chongqing: Πολύχρωμη ατμόσφαιρα φεστιβάλ, Φεστιβάλ μέσα του φθινοπώρου του Chongqing στην Κίνα: Μια γιορτή γεμάτη με τη μαγεία της Σελήνης, Κινεζικό Ημερολόγιο στο Chongqing: Παραδοσιακό Ημερολογιακό Σύστημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *