Χώροι για τους λάτρεις της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας στην Κασταμονή

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Χώροι για τους λάτρεις της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας στην Κασταμονή

Η Κασταμόνου είναι μια επαρχία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας και έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τα ιστορικά και αρχαιολογικά μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην Κασταμόνου.Η Κασταμόνου είναι γνωστή ως ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Τουρκίας. Αυτή η πόλη, που έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, έχει πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Υπάρχουν πολλοί ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι για εξερεύνηση στην Κασταμόνου. Εδώ είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κασταμόνου:

Εθνικό Πάρκο βουνών Küre

Το Εθνικό Πάρκο των Βουνών Küre είναι ένα σημαντικό μέρος τόσο για τη φύση όσο και για την ιστορία. Ο καταρράκτης Ilıca, που βρίσκεται στο πάρκο, έχει μοναδική θέα για τους φωτογράφους της φύσης. Στο πάρκο υπάρχουν επίσης ερείπια από τη βυζαντινή περίοδο. Είναι ένα μέρος που πρέπει να δουν οι λάτρεις της ιστορίας και της φύσης.

Κάστρο Tosya

Το Tosya Castle είναι ένα κάστρο που βρίσκεται στην περιοχή Tosya της Kastamonu. Θεωρείται ότι το κάστρο ανήκει στην περίοδο των Χετταίων. Σήμερα, μερικά από τα τείχη του κάστρου σώζονται ακόμη και είναι επισκέψιμα από επισκέπτες. Αυτό το αρχαίο κάστρο προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία για τους λάτρεις της ιστορίας.

Σπήλαια αλατιού

Το Salt Caves, που βρίσκεται στην περιοχή Hanönü της Kastamonu, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια αλατιού στην Τουρκία. Οι σχηματισμοί αλατιού και οι κρύσταλλοι στο σπήλαιο προσφέρουν μια οπτική πανδαισία. Παράλληλα, ως αποτέλεσμα των αρχαιολογικών ανασκαφών στο σπήλαιο, βρέθηκαν ερείπια από τη νεολιθική περίοδο. Για το λόγο αυτό, είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας.

Φαράγγι Gökırmak

Το Gökırmak Canyon βρίσκεται στην περιοχή Bozkurt της Kastamonu. Αυτό το μέρος, που τραβάει την προσοχή με τη μαγευτική φυσική του θέα, ο θόρυβος της οποίας σε οδηγεί στην ηρεμία, περιέχει επίσης ιστορικά ερείπια. Στο φαράγγι υπάρχουν ερείπια μοναστηριού και τάφοι της βυζαντινής περιόδου. Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε τη συναρπαστική αρμονία της φύσης και της ιστορίας.

Τζαμί Nasrullah

Το τζαμί Nasrullah είναι ένα τζαμί που χτίστηκε τον 16ο αιώνα κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό το τζαμί βρίσκεται στο κέντρο της Κασταμονής και αποτελεί σημαντικό δείγμα αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου. Τα κεντήματα και τα διακοσμητικά μέσα στο τζαμί συναρπάζουν όσους το βλέπουν. Είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν οι λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής.

Αυτά τα μέρη είναι μόνο μερικά παραδείγματα ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Κασταμόνου. Η Κασταμονή φιλοξενεί πολλούς ακόμη ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Υπάρχουν επίσης μουσεία, αρχαίοι τοποθεσίες και μνημεία σε αυτήν την πόλη Παρακάτω μπορείτε να βρείτε έναν πίνακα με ιστορικά και αρχαιολογικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κασταμόνου: Τοποθεσία Τοποθεσία Εθνικό Πάρκο Όρη Küre Όρη Küre Όρη Tosya Κάστρο Tosya Αλυκές Σπηλιές Hanönü Gökırmak Canyon Bozkurt Nasrullah Τζαμί Kastamonu κέντρο Kastamonu, Είναι μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Τουρκίας από άποψη ιστορίας και αρχαιολογίας. Αυτή η πόλη προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες της με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας που θέλουν να εξερευνήσουν την Κασταμονή, τα προαναφερθέντα μέρη είναι:

Το Τσελεμπή Μεχμέτ Madrasa είναι το όνομα ενός υπέροχου κτηρίου που περιμένει να ανακαλυφθεί ως ιστορική αξία στην επαρχία Κασταμονού της Τουρκίας. Χτισμένο τον 19ο αιώνα, αυτό το μεντρεσέ προσφέρει συναρπαστικό βάθος στην εκπαίδευση και το αρχιτεκτονικό στυλ της οθωμανικής εποχής. Στη σημερινή του κατάσταση, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία εάν ανακαινιστεί και ανοίξει για τους τουρίστες.

Η σχολή Τσελεμπή Μεχμέτ βρίσκεται σε αρμονία με τα άλλα κτίρια γύρω της. Η μεντρεσέ, η οποία φέρει σημαντικά στοιχεία σελτζουκικής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής, είναι ένα μνημείο που φέρει ίχνη της περιόδου. Χτισμένη γύρω από μια κεντρική αυλή, η μαντρασά περιλαμβάνει ένα φορητό γραφείο, κελιά, βιβλιοθήκη, αίθουσες διδασκαλίας και ένα τζαμί.

Η βιβλιοθήκη μέσα στη μεντρεσέ δείχνει τη σημασία του εκπαιδευτικού συστήματος εκείνης της περιόδου. Τα σημαντικότερα έργα της εποχής αποθηκεύτηκαν εδώ και παρουσιάστηκαν στους μαθητές ως πηγή πληροφοριών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, αυτή η βιβλιοθήκη μπορεί να αναβιώσει και να ανοίξει στους επισκέπτες.

Σημαντικό κτίσμα είναι και το τζαμί της μεντρεσέ. Το τζαμί, το οποίο είναι ένα ήσυχο μέρος όπου οι πιστοί βρίσκουν καταφύγιο, έχει εντυπωσιακές διακοσμήσεις και λεπτομέρειες. Μετά τις εργασίες αποκατάστασης, αυτό το τζαμί μπορεί να ξανανοίξει και να προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να προσευχηθούν και να διαλογιστούν.

Ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Τσελεμπή Μεχμέτ Μαντράσα είναι τα σιντριβάνια στην αυλή. Αυτά τα όμορφα αισθητικά συντριβάνια δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα με τον ήχο του νερού μέσα. Η αυλή του μεντρεσέ προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να χαλαρώσουν παρέχοντας χώρους καθιστικού.

Βιβλιοθήκη Madrasa Τζαμί Κλασική οθωμανική δομή Μοναδικά οθωμανικά βιβλία Εντυπωσιακές διακοσμήσεις και λεπτομέρειες Χτίστηκε τον 19ο αιώνα Χρησιμοποιείται ως πηγή πληροφοριών Ένας ήσυχος χώρος για προσευχές Υπέροχα σιντριβάνια στην αυλή Μπορούν να ανακαινιστούν και να ανοίξουν στους επισκέπτες Ευκαιρία για τους επισκέπτες να διαλογιστούν

Δυστυχώς, με τον καιρό, η μαγεία του Τσελεμπή Μεχμέτ Μαντράσα άρχισε να ξεχνιέται και να καταστρέφεται. Η αποκατάσταση αυτής της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς και το άνοιγμα της στους επισκέπτες θα συμβάλει στον τουρισμό και θα βοηθήσει στην προβολή της Κασταμόνου.

Η σχολή Τσελεμπή Μεχμέτ θα επιτρέψει στους επισκέπτες της να κάνουν ένα ιστορικό ταξίδι μυώντας τους σε ένα μέρος της ζωής της οθωμανικής περιόδου. Αυτή η ιστορική δομή πρέπει να μεταβιβαστεί στις μελλοντικές γενιές και να διατηρηθεί προσεκτικά για να διατηρηθεί το πολιτιστικό μας παρελθόν.

συμπέρασμα

Η σχολή Τσελεμπή Μεχμέτ στην Κασταμόνου είναι ένα σημαντικό κτήριο με μεγάλες δυνατότητες εξερεύνησης από τους τουρίστες. Με τη μοναδική οθωμανική αρχιτεκτονική και τα ιστορικά χαρακτηριστικά του, αυτή η μαντρασά είναι ένας ελκυστικός προορισμός για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία. Η αποκατάστασή του και η ένταξή του στον τουρισμό θα αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική αξία της Κασταμονής και θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της περιοχής.

Η Κασταμόνου, μια από τις αγαπημένες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας της Κεντρικής Ανατολίας, ξεχωρίζει για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Το σημαντικότερο από αυτά τα πλούτη είναι ιστορικά αρχοντικά. Αντικατοπτρίζοντας τη βαθιά ριζωμένη ιστορία της Kastamonu, αυτά τα αρχοντικά προσφέρουν στους επισκέπτες τους ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Ιστορικά Αρχοντικά Κασταμονής

Η Κασταμονή ήταν σημαντική πόλη κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ιστορικά αρχοντικά αυτής της περιόδου έχουν διατηρηθεί και αναστηλωθεί μέχρι σήμερα και έχουν γίνει θαυμάσια μέρη για επίσκεψη τουριστών. Το να πάτε στην Κασταμονή και να μην επιστρέψετε χωρίς να επισκεφτείτε αυτά τα αρχοντικά είναι ένδειξη σεβασμού για την ιστορία και τον πολιτισμό.

Χαρακτηριστικά Ιστορικών Μεγάρων

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα που θα δείτε στα ιστορικά αρχοντικά είναι ότι αντανακλούν το μεγαλείο της οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Χτισμένες με μεγάλη προσοχή, αυτές οι κατασκευές τραβούν την προσοχή με τα ξύλινα σκαλίσματα και τις διακοσμήσεις τους. Οι αυλές μέσα στα αρχοντικά είναι γαλήνιες. Επιπλέον, κάθε ένα από τα δωμάτια στα αρχοντικά έχει διαφορετική ιστορία. Οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν τα ίχνη του παρελθόντος σε αυτά τα δωμάτια και να δημιουργήσουν ιστορίες εκείνης της περιόδου χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Αρχοντικά που αξίζει να δείτε στην Κασταμονή

Στην Κασταμονή υπάρχουν πολλά ιστορικά αρχοντικά. Μερικά από αυτά τα αρχοντικά:

Αρχοντικό Έτος Κατασκευής Αρχοντικό Λίβα Πασά 1874 Αρχοντικό Mazhar Bey 1891 Αρχοντικό Εφλάνη Τέλη 19ου αιώνα

Times the Mansions Are Open

Τα ιστορικά αρχοντικά είναι γενικά ανοιχτά για τους επισκέπτες συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας και συγκεκριμένες ώρες. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα αρχοντικά αυτές τις ώρες και να παρατηρήσετε από κοντά πολλές λεπτομέρειες εκείνης της περιόδου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην φύγετε χωρίς να λάβετε πληροφορίες για τις ώρες επίσκεψης. Διαφορετικά, μπορεί να συναντήσετε μια στιγμή που τα αρχοντικά είναι κλειστά και να απογοητευτείτε.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας

Υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν σχεδιάζετε να πάτε στην Κασταμονή για να δείτε τα ιστορικά αρχοντικά της. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με την Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Κυβέρνησης Kastamonu για να μάθετε πότε είναι ανοιχτά τα αρχοντικά. Σας συνιστούμε επίσης να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να επισκεφθείτε άλλους ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους της Κασταμονής.

  • Στοιχεία Επικοινωνίας Διοικητή:

Διεύθυνση: İsmail Bey Mah. Koroglu Cad. Νο:9, Κασταμόνου

Τηλέφωνο: 0(366) 212 14 00

συμπέρασμα

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Κασταμονή και να επισκεφθείτε ιστορικά αρχοντικά, να γνωρίσετε την ιστορία και να ζήσετε μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία. Αυτά τα αρχοντικά έχουν μεγάλη σημασία για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας. Θα πρέπει να πάτε στην Κασταμονή για να νιώσετε τα ίχνη του παρελθόντος και να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ιστορίες από εκείνη την περίοδο. Θυμηθείτε, η ιστορία και ο πολιτισμός εμπλουτίζουν τους ανθρώπους!

Το Kastamonu είναι μια ιστορική και πολιτιστική πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Αυτή η όμορφη πόλη φιλοξενεί πολλά ιστορικά μνημεία και πλατείες. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε αναλυτικά την πλατεία Nasrullah, μια από τις σημαντικότερες ιστορικές πλατείες της Κασταμονού.

Τι είναι η πλατεία Nasrullah;

Η πλατεία Nasrullah είναι μια μεγάλη και ιστορική πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Kastamonu. Η πλατεία χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της πόλης. Η πλατεία Nasrullah είναι ένα από τα κέντρα της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της πόλης.

Η πλατεία έχει μια ευρεία και κανονική δομή. Στη μέση της πλατείας υπάρχει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μνημείο. Αυτό το μνημείο είναι αφιερωμένο στον Nasrullah Efendi, έναν ήρωα του Kastamonu. Ο Nasrullah Efendi είναι ένας λαϊκός ήρωας που έζησε τον 19ο αιώνα και έχει μεγάλη σημασία για τον Kastamonu. Το μνημείο χτίστηκε για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του και να δείξει σεβασμό προς αυτόν.

Άλλα σημαντικά κτίρια στην πλατεία

Η πλατεία Nasrullah είναι σημαντική όχι μόνο με το μνημείο της αλλά και με τα άλλα ιστορικά της κτίρια. Υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια γύρω από την πλατεία, και τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια έχουν ανακαινιστεί και έχουν ανοίξει για τους τουρίστες.

Στη βόρεια πλευρά της πλατείας βρίσκεται το Κάστρο Κασταμώνου, χτισμένο τον 18ο αιώνα. Αυτό το κάστρο είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά κτίρια της πόλης. Το κάστρο αναστηλώθηκε για να διατηρήσει την ιστορική του υφή και άνοιξε στους τουρίστες. Είναι δυνατό να δείτε την υπέροχη θέα της πόλης από τις σκάλες που οδηγούν στο κάστρο.

  • Ιστορικός Πύργος Ρολογιού Κασταμώνου
  • Κυβερνητικό Μέγαρο
  • Μουσείο Κασταμονής

Στην άλλη πλευρά της πλατείας βρίσκεται ο ιστορικός Πύργος του Ρολογιού Κασταμώνου. Αυτός ο πύργος χτίστηκε κατά την Οθωμανική περίοδο τον 19ο αιώνα και έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της πόλης. Ο πύργος αναστηλώθηκε για να διατηρήσει το αρχικό του σχέδιο και άνοιξε στους επισκέπτες. Η αναρρίχηση στον πύργο και η θέα της πόλης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε την ομορφιά της Κασταμόνου.

Μια άλλη σημαντική δομή της πλατείας είναι το Κυβερνητικό Μέγαρο. Η ανέγερση αυτού του αρχοντικού ολοκληρώθηκε τον 19ο αιώνα και από τότε στεγάζει τη διοίκηση της πόλης. Η ιστορική αρχιτεκτονική του αρχοντικού είναι αξιοσημείωτη και συναρπαστική. Με τους πέτρινους τοίχους, τις ξύλινες λεπτομέρειες και την εντυπωσιακή αυλή, το Κυβερνητικό Μέγαρο προσθέτει στην ομορφιά της πλατείας Nasrullah.

Τέλος, ακριβώς κοντά στην πλατεία Nasrullah βρίσκεται το Μουσείο Kastamonu. Αυτό το μουσείο ιδρύθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη της πόλης. Το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες πολλά ιστορικά αντικείμενα, χειροτεχνήματα και έργα ντόπιων καλλιτεχνών. Το μουσείο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ανακαλύψετε τον πολιτιστικό πλούτο της Κασταμόνου.

συμπέρασμα

Η Κασταμόνου είναι μια πόλη που ξεχωρίζει με τις ιστορικές και πολιτιστικές της αξίες και η πλατεία Nasrullah είναι μια από τις σημαντικότερες από αυτές τις αξίες. Η πλατεία είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος για τους τουρίστες με το μνημείο, τα ιστορικά κτίρια και το μουσείο. Όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στην πλατεία Nasrullah, θα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τη βαθιά ιστορία, την όμορφη αρχιτεκτονική και τον πλούσιο πολιτισμό της Kastamonu.

Η Κασταμόνου είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, που ξεχωρίζει για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Όταν κοιτάμε την ιστορία της Κασταμονής, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά μέρη που ανακαλύπτουν ίχνη του παρελθόντος χάρη σε αρχαιολογικές ανασκαφές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις αρχαιολογικές ανασκαφικές περιοχές στην Κασταμονή και τα ιστορικά ερείπια που βρέθηκαν σε αυτές τις περιοχές.

1. Μουσείο Ψηφιδωτού Taşköprü

Το Μουσείο Μωσαϊκού Taşköprü προσελκύει την προσοχή ως αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην περιοχή Taşköprü της Kastamonu. Ως αποτέλεσμα των ανασκαφών που έγιναν στην περιοχή αυτή, βρέθηκαν πολλά ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου. Τα ψηφιδωτά είναι κομμάτια πέτρας που χρησιμοποιούνται ως επενδύσεις δαπέδου και διακοσμούνται με διάφορα μυθολογικά ή γεωμετρικά μοτίβα. Τα ψηφιδωτά στο Μουσείο Μωσαϊκού Taşköprü θεωρούνται σημαντική κληρονομιά που αντικατοπτρίζει τον ρωμαϊκό πολιτισμό με τις καλλιτεχνικές τους αξίες.

2. Αρχαιολογικό Μουσείο İnebolu

Το Αρχαιολογικό Μουσείο İnebolu βρίσκεται στην περιοχή İnebolu της Kastamonu και είναι ένα μουσείο όπου εκτίθενται αντικείμενα που προέρχονται από αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή. Το μουσείο περιέχει ευρήματα ιδιαίτερα από την περίοδο των Χετταίων και της Ρωμαϊκής περιόδου. Αυτά τα ευρήματα περιλαμβάνουν διάφορα γλυπτά, κεραμικά και μεταλλικά έργα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο İnebolu ιδρύθηκε για να διατηρήσει την ιστορική και πολιτιστική αξία της περιοχής, να παρέχει πόρους σε ερευνητές και να ταξιδεύει τους επισκέπτες στο παρελθόν.

3. Αρχαιολογικό Πάρκο Χισάρ

Το Αρχαιολογικό Πάρκο Χισάρ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κασταμόνου, περιέχει ερείπια από τη Φρυγική περίοδο. Ως αποτέλεσμα των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το αρχαιολογικό πάρκο, αποκαλύφθηκαν πολλά ιστορικά αντικείμενα. Το πάρκο, του οποίου η κύρια είσοδος είναι μέσω της αρχικής ρωμαϊκής πύλης, περιέχει μαρμάρινες στήλες διακοσμημένες με διάφορα ανάγλυφα και επιγραφές, ερείπια αρχαίου θεάτρου, επιτύμβιες στήλες και τοίχους. Το Αρχαιολογικό Πάρκο Χισάρ ξεχωρίζει ως σημαντική περιοχή που διατηρεί τα ίχνη της ιστορίας και γίνεται πολιτιστικός προορισμός για ντόπιους και ξένους τουρίστες.

4. Αρχαιολογικός Χώρος Όρους Ilgaz

Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο βουνό Ilgaz στην Κασταμόνου και αντιπροσωπεύει μια ιστορία που χρονολογείται από το 7500 π.Χ. Κατά τις ανασκαφές στην περιοχή αυτή, αποκαλύφθηκαν ευρήματα όπως διάφοροι οικισμοί, τάφοι και γεωργικά εργαλεία που χρονολογούνται από την πρώιμη νεολιθική περίοδο. Η αρχαιολογική περιοχή του βουνού Ilgaz είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που ρίχνει φως στην προϊστορική περίοδο της περιοχής και προσελκύει την προσοχή των ερευνητών.

Ευρήματα Αρχαιολογικού Χώρου Taşköprü Mosaic Museum Ψηφιδωτά από τη ρωμαϊκή περίοδο İnebolu Αρχαιολογικό Μουσείο Γλυπτά, κεραμικά και μεταλλικά έργα από την περίοδο των Χετταίων και τη Ρωμαϊκή περίοδο Αρχαιολογικό Πάρκο Hisar Ερείπια κτιρίων και επιγραφές από τη Φρυγική περίοδο Ορεινή Αρχαιολογική Περιοχή Ilgaz Οικισμοί και γεωργικά εργαλεία από την εποχή των Χετταίων Neolith

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Κασταμονή είναι σημαντικές μελέτες που ρίχνουν φως στην ιστορία και τις πολιτιστικές αξίες της περιοχής. Τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν σε αυτές τις ανασκαφές συμβάλλουν στην κατανόηση της ιστορίας και στη διατήρηση των αξιών μεταφέροντας τα ίχνη του παρελθόντος στο σήμερα. Το Μουσείο Μωσαϊκού Taşköprü, το Αρχαιολογικό Μουσείο İnebolu, το Αρχαιολογικό Πάρκο Hisar και η Αρχαιολογική Περιοχή του Όρους Ilgaz είναι σημαντικά επιτεύγματα της αρχαιολογίας στην Kastamonu και είναι δυνατό να συνοδεύσετε ένα ταξίδι στο παρελθόν με επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές.

Ιστορία

Το Κάστρο Haşhaşiler είναι ένα ιστορικό συγκρότημα κάστρων που βρίσκεται στην επαρχία Kastamonu της Τουρκίας. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την ημερομηνία κατασκευής αυτού του κάστρου, που αντανακλά τον συνδυασμό πολλών διαφορετικών πολιτισμικών επιρροών, πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Αν και δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς έχτισε το Κάστρο των Δολοφόνων, πιστεύεται ότι χτίστηκε από τους Σελτζούκους ή την αίρεση των Νιζάρι Ισμαηλίων, η οποία είναι μέλος των Δολοφόνων.

Χαρακτηριστικά

Το Κάστρο των Δολοφόνων είναι χτισμένο σε έναν απότομο λόφο και καλύπτει ένα εντυπωσιακό τετράγωνο βράχου. Όταν μπαίνετε από την κύρια είσοδο του κάστρου, συναντάτε μια υπέροχη αυλή. Εδώ, οι επισκέπτες θα συναντήσουν κτίρια κατοικιών και άλλες κατασκευές που ανήκουν στο κάστρο με ασυνήθιστα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Το Assassins Castle, ένα μεγάλο συγκρότημα κάστρων, αποτελείται από πολλές κατασκευές. Αυτά περιλαμβάνουν ένα τζαμί, ένα λουτρό, ένα κελάρι, ένα μπουντρούμι, μια αποθήκη και ένα πηγάδι νερού. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί σκοπιές κατά μήκος των τειχών του κάστρου.

Μέρη για να επισκεφτείτε

Όταν επισκέπτεστε το Κάστρο των Δολοφόνων, θα συναντήσετε πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Μερικά από αυτά είναι αυτά:

  • Τζαμί: Βρίσκεται στην καρδιά του συγκροτήματος του κάστρου, το τζαμί είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη μιας αξιοσημείωτης κατασκευής. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με πρωτότυπες διακοσμήσεις της εποχής και κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται την ατμόσφαιρα αυτών των θρησκευτικών κτιρίων του παρελθόντος.
  • Λουτρό: Το λουτρό στο κάστρο δείχνει τη σημασία της καθαριότητας και της υγιεινής, που ήταν μέρος της μεσαιωνικής ζωής. Προσφέρει στους επισκέπτες μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με τα τμήματα του όπως το ατμόλουτρο και το αποδυτήριο.
  • Dungeon: Το μπουντρούμι του Assassins Castle μεταφέρει τους επισκέπτες στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους έγκλειστους κρατούμενους και να δείτε τις συνθήκες διαβίωσής τους από πιο κοντά.

Επισκεφθείτε τις Πληροφορίες

Το Κάστρο των Δολοφόνων είναι ανοιχτό για επισκέπτες όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται εδώ κάθε μέρα της εβδομάδας από τις 09:00 έως τις 18:00. Η είσοδος είναι 10 TL για ενήλικες και 5 TL για φοιτητές.

Ημέρα Ώρα ανοίγματος Ώρα κλεισίματος Δευτέρα09:0018:00 Τρίτη09:0018:00Τετάρτη09:0018:00Πέμπτη09:0018:00Παρασκευή09:0018:00Σάββατο09:0018:00Κυριακή:09:00:00

Το Κάστρο Haşhaşiler βρίσκεται στο χωριό Haşhaşiler της Kastamonu. Μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο της Κασταμονής με λεωφορείο ή ταξί. Μπορείτε επίσης να έχετε εύκολη πρόσβαση στο κάστρο με το ιδιωτικό σας όχημα.

Για όσους επισκέπτονται την Κασταμονού, το Κάστρο Haşhaşiler είναι ένα σημαντικό μέρος που αντιπροσωπεύει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο. Επισκεπτόμενοι αυτό το εντυπωσιακό κάστρο, μπορείτε να ζήσετε τη μαγεία του παρελθόντος και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Μέρη για λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας στο Kastamonu, Celebi Mehmet Madrasa Αναμονή για ανακάλυψη στην Kastamonu, Ταξίδι στο παρελθόν σε ιστορικά αρχοντικά μοναδικά στο Kastamonu, Γνωρίστε την ιστορία στο Kastamonu: Πλατεία Nasrullah, Ακολουθήστε τα ίχνη του παρελθόντος στο Archaeationsv Kastamonu. , στο Kastamonu Historical Castle of Assassins to Visit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *